Банкеръ Daily

След дълго мълчание

Станишев поиска прошка от другарите си

След дълго мълчание бившият лидер на БСП и настоящ евродепутат Сергей Станишев поиска прошка за грешките си от своите съпартийци в изявление от профила си във "Фейсбук" по случай Бъдни вечер. В него той заявява подкрепата си към ръководството на БСП и прогнозира победа за местни избори догодина.

"Прочетох и за себе си доста спекулации. Тази година беше трудна за мен в много отношения – взех трудни решения. Но категорично мога да кажа, че БСП е и продължава да бъде моя кауза. Стоя зад ръководството на партията, зад структурите и хората ни по места. Смятам, че предстоящите местни избори са решаваща битка, в която БСП трябва да влезе в добра кондиция и да излезе победител", написа Станишев.

"Искрено вярвам, че отдавна заслужаваме мястото си в Европа и не бива да допускаме друго отношение към България. Дано Новата 2015 година да е пълна с очакване, с усмивки и добри каузи! Пожелавам го на всички сънародници – където и да са по света, каквато и религия да изповядват", добавя бившият лидер на левицата.

Станишев лаконично отхвърля критиките към БСП за проваления Преход след 1989 г., отбелязвайки, че "историческият шанс, но и изключителна отговорност пред БСП сега, е да даде посока, да очертае път пред страната. Както и да се опита да върне обичайната вяра в доброто у човека, у всеки от нас като българин".

"Въпросът е дали сме достатъчно силни, за да отправим такова послание на надеждата? Моят отговор е положителен. Иска ми се и вие да мислите така! В навечерието на най-светлия празник – на раждането на надеждата – ми позволете да се обърна към вас с християнското: "мир на земята! между човеците – благоволение!", завършва изявлението си евродепутатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във