Банкеръ Daily

Общество и политика

Станишев критикува Нинова за атаката срещу Гергов

Бившият премиер в периода 2005-2009 година и бивш председател на БСП Сергей Станишев разкритикува лидера на социалистите Корнелия Нинова за организираната, според него, атака срещу председателя на БСП-Пловдив Георги Гергов.

Преди седмица лидерът на пловдивските социалисти написа писмо до Националния съвет на БСП, в което изрази становището си за поведението на партията по време на извънредното положение. Последва искане от страна на Нинова той да си подаде оставката.

"Тази кампания, която се надигна, заклеймяваща Георги Гергов, очевидно организирана, не е най-разумното нещо", заяви Станишев. По думите му, някой е преценил, че пловдивският соцлидер е удобна мишена за атака насред кампанията за избор на нов председател на партията.

"Всеки може да изказва своето мнение. Позицията "ти нямаш право да говориш е абсолютно неприемлива за нашата партия", посочи президентът на ПЕС пред Нова телевизия.

Станишев обаче е категоричен, че няма намерение да се кандидатира за лидер на партията.

Той подчерта, че по време на такава криза, като сегашната, ролята на опозицията е много деликатна, защото трябва единение на политиците, но не и безкритичност. 

Президентът на ПЕС похвали кабинета за предприетите здравни мерки за ограничаване на заразата от коронавируса, но окачестви като недостатъчни социалните и икономическите мерки. Неравенството се задълбочава, констатира Станишев. Той смята, че вече наистина е необходимо да заработи икономически щаб за ограничаване на щетите от кризата върху икономиката.

"Трябва да се мисли много сериозно за истински икономически антитикризисен щаб, защото виждаме, че след месец и половина са нанесени много тежки щети върху икономиката, особено върху малките и средните фирми. Много е ограничен броят на тези фирми, които могат да се ползват от икономическите мерки, като например, 60/40 и редица други", отбеляза бившият лидер на левицата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във