Банкеръ Weekly

Общество и политика

Станишев: БСП не е наказателен взвод

Сергей Станишев коментира в парламента проблемите на БСП и движението на Георги Първанов АБВ, което ще участва в евроизборите със своя листа, а това провокира ръководството на Столетницата да обяви подкрепящите го за "самоизключили се” от партията.

Станишев заяви, че „БСП не е наказателен взвод”.

"Изключително сме толерантни към критики, към различно мнение и неговото изразяване. Аз ще се обърна и към Първанов, и Румен Петков, и към други членове на БСП, които заявяват, че застават зад листа на друга политическа сила да преосмислят това тяхно решение”, призна той.

Соцлидерът обяви за "шизофренна” позицията „аз съм в БСП, но работя, подкрепям, организирам друга политическа сила, защото на избори се явяват политически сили, а не граждански сдружения”.

Темата за провал в областта на сигурността, която ГЕРБ избра, за да внесе вот срещу правителството, е възможно най-неподходящата, смята лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Борисов и Цветанов за какво са, за това да се възстанови системата на незаконно подслушване, която беше разкрита от прокуратурата и 800 души от медиите, общественици, политици са били подслушвани, това ли ще защитават, или това, че МВР се превърна в тяхно време в партизирана институция и в инструмент за репресии над бизнеса, който рекетираше, или това, че имаше няколко тежки пробива в националната сигурност”, риторично попита той.

Според него е напълно ясно, че министрите на Пламен Орешарски имат ясни и сериозни аргументи за работата, която са свършили.

Като пример за това той посочи възстановяването на контрола върху работата на СРС-та, както и овладяването на кризата заради засиления бежански поток от Сирия, за която според него по времето на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов нищо не е направено и България се е оказала неподготвена за проблема.

Facebook logo
Бъдете с нас и във