Банкеръ Daily

Общество и политика

"Стани богат" и "Спортисимо" падат от екрана на БНТ

Предаванията "Стани богат" и "Спортисимо" по БНТ ще бъдат спрени. Това става ясно от кратко прессъобщение на националната телевизия. Тази информация се дава във връзка с многобройните запитвания от граждани.

От съобщението се разбира още, че все пак няколко епизода от "Стани богат" ще бъдат излъчени, защото така било по договор. Те вече били заснети, но след тях повече предавания няма да има. "Спортисимо" пък няма да има повече излъчвания.

Затова пък готварското предаване на Ути Бъчваров - "Бързо, лесно, вкусно", ще продължи излъчването си при намалена наполовина цена - 4000 лева за реализация на един епизод. От националната медия допълват, че съвсем скоро ще има и повече информация за предстоящата програма от новия телевизионен сезон през есента.

В началото на юли СЕМ избра Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ. По време на изслушването си пред членовете на медийния регулатор той обяви намеренията си да спре "Стани богат" и се аргументира с това, че предаването било прекалено скъпо. По-късно бяха изнесени данни, че играта струва на телевизията по 4.4 млн. лв. на сезон, цената на едно предаване е 26 000 лв.

От отчета за състоянието на обществената медия, направен в средата на юни по искане на СЕМ, стана ясно, че медията е задлъжняла с 44 млн. лв., а до края на годината сумата може да достигне и 50 млн. лв.

Скоро след всъпването си в длъжност Кошлуков уволни шефа на новините Уляна Пръмава, програмните директори на БНТ Надя Костова, на БНТ 2 Геновева Момчева, а БНТ 1 е с изпълняващ длъжността програмен директор. Очаква се през есента на конкурсен принцип да бъдат избрани нови програмни директори и да се изгради програмната дирекция, както предвижда концепцията, която защити генералният директор. Едва след това може да се очаква и приемането на програмна схема.

Facebook logo
Бъдете с нас и във