Параграф22 Daily

Общество и политика

Сръбски автобус се обърна на автомагистрала "Тракия"

Снимка: Александра Трифонова

Тежка катастрофа стана към 20.10 часа на автомагистрала "Тракия". Движението по АМ "Тракия" в посока София в участъка от пътен възел "Нова Загора" до пътен възел "Стара Загора" бе временно ограничено, но след 22.00 часа движението отново бе пуснато.

Автобус със сръбска регистрация се обърна на 216 километър в посока София. Той падна на едната си страна в канавката и се влачи няколко метра до пълното му спиране.

Част от пътниците на автобуса, в който са пътували общо 49 души - деца и възрастни - са ранени. Към момента няма данни за загинали.

Най-вероятната причина за инцидента е разсейване от страна на шофьора и мокър път. Един от пътниците - възрастен мъж не се почувствал добре - започнал да се задушава и да кашля. Поискал да седне най-отпред, но не могъл да си отвори седалката.

Водачът се обърнал да му обяснява как да я отвори и така загубил контрол над управлението на автобуса. Затова допълнително допринесло и обстоятелството, че пътят бил мокър заради бурята на АМ "Тракия", вилняла няколко часа по-рано.

В автобуса са пътували сръбски граждани от Белград. Те се връщали от фестивал в Слънчев бряг.

Екипи на Спешна помощ от Стара Загора закараха една част от ранените в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович". Десетки шофьори спираха да окажат помощ на друга част от пострадалите.

От приетите седемнадесет деца в болницата най-малкото е на 6 години, най-голямото е на 17 години. Три от тях са с по-тежки натъртвания и охлузвания, като тепърва диагнозата им ще се доуточнява. Един мъж е с необходимост от ампутация на долния крайник.

На мястото на катастрофата в продължение на няколко часа имаше полицаи.

Александра Трифонова

Facebook logo
Бъдете с нас и във