Банкеръ Daily

Общество и политика

Срокът за преброяването се удължава до 10 октомври

До 26 септември електронно са се преброили 2 068 000 души, което е близо една трета от населението на страната.

На заседанието си в сряда  правителството промени решение от 21 януари, така че преброителите да могат да посещават домакинствата, сградите и жилищата до 20.00 часа на 10 октомври. Срокът за обход на преброителите се удължава е една седмица.

Промяната се налага, тъй като удължаването на срока на онлайн преброяването до 30 септември и паралелното провеждане на изследването по двата метода създаде известни затруднения в организацията на процеса. Така след приключване на електронното преброяване оставаха само 3 дни, в които да бъдат преброени лицата, които не са попълнили електронна карта.

Удължаването на срока за преброяването ще осигури необходимото време преброителите да завършат дейностите си и да съберат цялата необходимата информация в изпълнение на европейското и националното законодателства.

До 26 септември електронно са се преброили 2 068 000 души, което е близо една трета от населението на страната. В шест района вече е преброено над половината от населението. Класацията се води от Перник, следват София, Ловеч, Русе, Враца и Луковит.

Глобата за хората, които не са се преброили, е 160 лв. А всеки, който иска да се преброи електронно, няма компютър вкъщи или не може да борави с него, може да ползва помощта на 20 подпомагащи центъра в цялата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във