Банкеръ Daily

Общество и политика

Срокът за онлайн преброяването отново може да бъде удължен

Към 6 часа сутринта в петък електронно са се преборили 1 937 000 души. Очакванията са до края на деня те да станат над 2 милиона. Това каза председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски, като допълни, че не е изключено срокът за онлайн преброяването отново да бъде удължен.

Най-големият процент на преброилите се електронно е в София - почти 50%. На второ място е Варна с 35,5%. Изненадваща от самото начало е активността в Габрово, където 30% са се преброили онлайн. В Кърджали и Смолян са около 10%, посочи Цветарски пред bTV.

Когато преброителите не ни намерят в дома ни, оставят бележка с телефон, на който е добре да се обадим, за да се разберем кога ще е удобно ново посещение. Ако не сме се преборили онлайн, преброяването по домовете ще отнеме около 30 минути. Кодът, който се генерира след онлайн преброяването, може да се предаде като бъде оставен на вратата, а преброителите го вземат. 

Всеки преброител носи идентификационна карта със снимка. Телефонът, на който всеки може да се обади, ако се осъмни, че има нещо нередно при посещението на преброител, е *2021.

Facebook logo
Бъдете с нас и във