Банкеръ Daily

Общество и политика

Срокът на стикерите за синя и зелена зона в София ще се удължи с два месеца

На транспортна комисия гласувахме единодушно да се удължи с два месеца срокът на действие на стикерите за синя и зелена зона, които купуват хората, живеещи в тези зони. Това съобщи пред БТВ независимият общински съветник Борис Бонев. Предстои в четвъртък Столичният общински съвет да гласува това предложение. Идеята е да се удължи действието на стикерите със срока на извънредното положение, когато в София не действаха платените зони за паркиране.

Според независимия общински съветник трябва да се върви към увеличаване на цената за паркиране в зоните, както и на работното им и време, и на обхвата им. "Моментът не е подходящ за увеличаване на цената, но може да се удължи работното време и да се разшири обхватът", уточни той.

Относно проекта за реорганизация на движението в центъра на София Бонев посочи, че е подкрепил кмета Йорданка Фандъкова, с която бяха опоненти на местните избори, защото тя е застанала до идеите на „Спаси София“. Проектопромените засягат „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ и предвижда двупосочно движение по ул. „Фритьоф Нансен“ и бус лента по „Патриарх Евтимий“.

"40 паркоместа ще бъдат закрити, което е 10% намаление, но хората ще получат алтернатива за придвижването си – с колело, с градски транспорт", коментира Бонев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във