Банкеръ Daily

Общество и политика

Според Волт некачествените ремонти ще потопят Фандъкова на изборите

Настимир Ананиев

Манолова ще е следващият кмет на София, а некачествените ремонти ще потопят Фандъкова на тези избори. Това заяви лидерът на Европейска партия Волт Настимир Ананиев.

“Тези местни избори ще са много динамични и целия изборен вакуум в София ще бъде изсмукан от битката между Манолова и Фандъкова” посочи пред БНР Ананиев. Той съобщи, че Волт ще се яви в коалиция заедно с партия "Българска Социалдемокрация" и други организации на местния вот. Коалицията се казва движение "Заедно за промяна" и има амбициите да има поне един кмет на областен град.

Според лидерът на Волт Манолова беше острие в парламента, а в ролята си на омбудсман се превърна в острие на гражданите. Той е положително настроен към нейната номинация, след като тя беше много активна по няколко важни теми, като пътната безопасност, машинното и електронно гласуване и замърсяването на въздуха в София. За Йорданка Фандъкова, Ананиев изрази мнение, че некачествените ремонти ще я потопят на тези избори, тъй като Инспектората към Столична община е под личното ръководство на кметицата и там тя не може да се оправдава с общинския съвет. Гласоподавателите на ГЕРБ са също разочаровни от лошото качество на строителството в столицата. Като цяло софиянци са недоволни и ще търсят промяна, допълни той.

Запитан дали коалицията ще подкрепи Манолова за кмет на столицата , той отговори, че най-вероятно Манолова ще е следващия кмет на София, но трябва да покаже, че действително е граждански кандидат, за да бъде подкрепена. Движение "Заедно за промяна" ще реши на коалиционен съвет до няколко дни кого ще подкрепи.

Волт има положителна нагласа към Манолова, но решението ще бъде взето и на основание конкретните решения, за които би работил бъдещият кмет, а теми като повишаване на прозрачността в дейността на местната власт чрез публичен онлайн регистър на гласуванията на общинския съвет, повишаване на прозрачността и механизмите на контрол при разходването на публичен ресурс и работата на общинските дружества, изпълняване на мерките за борба със замърсяването на въздуха са приоритетни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във