Банкеръ Daily

Общество и политика

Според Татяна Дончева правителството трябва да подаде оставка без условия

Бойко Борисов и кръгът около него прави неистови усилия да разджурка още повече вече разджурканата ситуация, с идеята, че това може би ще го спаси. Мнението е на лидера на „Движение 21“ Татяна Дончева.  

„Идеята този парламент да свика Велико народно събрание не е лоша. Мисля, че и Христо Иванов ще стигне до това заключение", посочи Дончева пред БНР, но отбеляза, че за да се свика ВНС, е необходимо 2/3 мнозинство, а такова ГЕРБ няма, освен ако БСП не подкрепи това предложение.

Бойко Борисов трябва да подаде оставката на правителството без условия, категорична е Дончева. Според нея е необходимо да се върви към предсрочни избори, служебен кабинет, към възможности за честни избори и „мнозинство в следващ парламент, бил той велик или невелик, от конституционно ангажирани за промени депутати“.

„Трябва да бъде премахната фигурата на Великото народно събрание - коментира тя - и вместо да ни пробутва премиерът всевъзможни творения на Дани Кирилов и кръг, ние трябва да си отпушим възможността за промени в Конституцията глава по глава, в рамките на серия народни събрания“.

Според Дончева на Бойко Борисов му липсва чувство за реалност и разбиране защо се случват протестите и те трябва да продължат „да натискат“ за оставка на кабинета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във