Банкеръ Weekly

Общество и политика

Според Първанов АБВ ще бъде голямата изненада на изборите

АБВ ще бъде голямата изненада на тези избори, обяви президентът (2001-2011) Георги Първанов и настоящ лидер на формацията.

АБВ не е еднодневка и не се създава само за изборите, каза Първанов. „Единственото важно за нас е АБВ да направи добри резултати на евроизборите", подчерта той пред Нова телевизия.

Във връзка с раздялата му с Българската социалистическа партия Георги Първанов коментира: „От правна и формална гледна точка нищо не означава. Такава постановка в Устава на БСП като „самоизключване" няма. А от морална гледна точна няма как да не горчи и да не боли, защото голяма част от живота ми е свързана със социалистическата партия и то през трудния й период."

„БСП има нищожна роля в кадровите назначения и това е големият проблем на "Позитано". Ролята й е сведена до това на 5-тото колело. Очевидно, че има кръгове извън партийните централи", заяви Първанов и посочи млад, успял мъж, собственик на медийни империи.

„Има сериозни основания за съмнения дали някой не ме подслушва. Има засечено движение. Спокойно говоря по телефона, защото просто нямам друг избор. Моята електронна поща не е била разбивана, но сайтът на АБВ - да. Данните от нашето разследване сочат, че това е станало от IP адреси на МС", обясни Георги Първанов.

Относно събитията в Украйна Първанов бе категоричен, че страната ни ще е една от най-пострадалите при санкции за Русия .

„Никога не съм симпатизирал на Янукович, явно той вече е част от миналото на страната, но това не означава, че нарастват симпатиите ми към новото управление на Украйна, то направи много грешки", коментира Първанов.

Намесвайки темата за етническото напрежение в Крим, лидерът на АБВ посочи, че у нас полза от такова имат ДПС и националистическите формации, които взаимно си го създават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във