Банкеръ Daily

Общество и политика

Според Цветанов в ГЕРБ цари страх, цензура и липса на диалог

Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори. В управляващата партия обаче цари страх, цензура и липса на диалог. 

"Резултатите, които бяха постигнати, начинът, по който беше структурирана цялостната кампания, и начинът, по който се взимаха административни решения и не се съобразяваха с желанието на структурите, които винаги изнасят всяка кампания", обясни бившата "дясна ръка" на Бойко Борисов. 

По думите на Цветанов Русе и Ямбол са примери за липса на чуваемост с местните структури, където и слабите резултати са потвърдили това. Според него ГЕРБ спечели тези избори, но със сериозно отстъпление както в областните центрове, така и в много общини.

"Трябва да се казва истината и да се казват какви са потенциалните заплахи за това, което би могло да се случи в ГЕРБ при липсата на един обективен анализ, който да даде възможност всеки един да каже мнението си и да се види каква е тежестта на всеки мандат във всяка една община", отбеляза пред БНР Цветан Цветанов и добави, че резултатът в София е сериозна индикация за проблем.  

"През 2015 г. ГЕРБ имаше 895 хил. гласа. Сега има 803 хил. гласа. В много от общините участвахме със СДС, които отчитат, че имат около 35-50 хил. гласа, което означава, че ГЕРБ вече е под 800 хил. гласа, ако имаше самостоятелно участие в изборите", отчете някогашният "архитект" на ГЕРБ. 

Той изтъкна, че в тези избори ДПС са си възвърнали сериозно присъствието в смесените региони.

Цветанов бе централна фигура в скандала "Апартаментгейт", което доведе до оттеглянето му от всички ръководни постове в парламента и управляващата формация. След това той учреди неправителствената организация "Евро-атлантически център за сигурност".

Facebook logo
Бъдете с нас и във