Банкеръ Daily

Общество и политика

Според бъдещи депутати от ВМРО - БНД в Шумен нямат „парашутисти"

Инж. Деан Станчев.

Инж. Деан Станчев води листата на ВМРО – БНД в Шумен. С опит в политиката, той нееднократно е защитавал интересите на Шумен и региона, включително и от трибуната на 44-тото НС.

"Патриотичната партия се включва в предизборната надпревара с присъщата ѝ национална отговорност, с ясна и социално ориентирана програма, с високо ниво на компетентност. В листата на ВМРО – БНД няма „парашутисти" – кандидатите живеят в Област Шумен, познават региона и проблемите му, готови са да защитават интересите на шуменци, а не да използват Шумен единствено като трамплин за политическа кариера" - обяви Станчев.

След него в листата на ВМРО - БНД са историкът и преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски" - доц. д-р Стефан Минков, колегата му и директор на училище Явор Якимов, адвокатът Иван Калайджийски, учителите Росица Вескова, Иван Стоянов и Росица Боянова, както и общественикът Божидара Руменова. Има един инженер Роман Костов, един строителен работник - Явор Вълчанов и двама студенти - Дария Червенкова, която учи във филиала в Шумен на МУ – Варна в специалност „Акушерка" и Венцислав Симеонов, студент в ШУ „Епископ Константин Преславски"

"Сложната вътрешнополитическа и външнополитическа ситуация налага начело на държавата да застанат българофили, а не послушни на Вашингтон, Москва, Анкара, Брюксел или примерно на Уагадугу политици. Изборите на 2 октомври 2022 г. дават нов шанс за излизане от дълбоката политическа и икономическа криза, в която страната е попаднала, но за това е необходимо да бъде направен мъдър избор и всеки български гражданин да изпълни своето задължение и да гласува по съвест" - това обяви инж. Деан Станчев. 

Водач на листата на ВМРО-БНД във Варна е съпредседателят на партията Искрен Веселинов.  

Партията влиза в битка за новия парламент с призива "България на българите! България над всичко!" Основните стълбове в предизборната програмата са недопускане увеличаването на нелегалната миграция, високи доходи и пенсии, демографска политика в подкрепа за българското традиционно семейство, конституционни промени, гарантиращи увеличаването на президентските правомощия, и други.

В кандидатската листа на ВМРО-БНД във Варна са включени 23 души. След първия - Искрен Веселинов следват Венцислав Сивов, Николай Евтимов, Красимир Кондов, Николай Николаев, Димитър Димитров, Самуил Маринов, Николай Роев, Красимир Николов, Албена Коцева, Димитър Минев, Димитър Коларов, Фросияна Николова, Георги Димов, Цветелина Илиева, Николай Фъргов, Ангел Радев, Моника Петрова, Тодор Узунов, Димитър Василев, Цветомир Цветков, Георги Иванов и Емил Минчев.

За Врачанския избирателен район листата на ВМРО-БНД включва дванадесет имена на доказани професионалисти във всички области на обществения и икономически живот на областта.

Кандидатите за народни представители бяха регистрирани днес в Районната избирателна комисия. Сред тях са експерти в областта на културата, образованието, социалната политика, здравеопазването, отбраната и въоръжените сили, икономиката, енергетиката и селското стопанство, местното самоуправление и централната власт. Листата на ВМРО за Враца е съчетание от опит и младост, в нея са включени само местни хора от Врачанския край, с безупречна репутация, чиито патриотизъм не подлежи на съмнение, допълват от предизборния щаб.

Водач на листата отново е областният председател и член на националното ръководство на ВМРО Красимир Богданов, който е историк по образование. Той бе народен представител в 43-ия и 44-ия парламент. 

В листата на ВМРО – Българско национално движение за Шести Врачански избирателен район са включени  Красимир Богданов, Робертино Маринов, д-р Емил Младенов, Красимир Ангелов, Момчил Янков, Вергиния Радьовска, Бетина Иванова, Матей Илиев, Димитър Ганчев, Ивайло Иванов, Цветомир Марков, Даниела Кънчева.

В Ловеч ВМРО-БНД излиза с водач на листата си Тихомир Лилов. По думите му сред кандидатите за народни представители са включени само местни хора, от Ловешкия край, чийто патриотизъм не подлежи на съмнение.

"Ние от ВМРО представляваме българите, които се трудят, почитат миналото и традициите, уважават християнското семейство и ценности“, посочи Лилов.

В листата след Тихомир Лилов са Радослав Цанков, Саафет Аторино, Моника Тонкова, Ерик Маринов.

Борислава Кирилова

Facebook logo
Бъдете с нас и във