Банкеръ Daily

Общество и политика

Според Борисов в момента "става чудовищно купуване на гласове"

Според бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в момента става "едно чудовищно купуване на гласове" чрез "рекет и купуване на депутати". "Всеки депутат, който в момента се купува, е все едно се купуват 10 хиляди гласа. Ами то по тая логика, уважаеми, защо правим избори? Излъчват депутати, да влязат в парламента и отиваш и си ги накупуваш под формата на принцип. Рекет върху депутати, това са точните думи", коментира Борисов в Пазарджик.

"С новия бюджет от ГЕРБ успяхме, доколкото може, да защитим интересите и на полицаите, и на пожарникарите, на медицинското съсловие, на вероизповеданията, на църквите и манастирите от безумието да плащат индустриален ток. Защитихме и общините", похвали се лидерът на партията. По думите му с приемането на бюджета от ГЕРБ са успели "да дръпнат ръчната спирачка на инфлацията". "С това токът може спокойно да се върне на 100 лева. И въглищата, и ядреното гориво, и атомните реактори, и тецовете Марица - всичко е българско, ресурсите са български", подчерта той и добави, че премахвайки посредниците, можем да се справим с цените и на тока, и на газа.

Експремиерът повдигна въпроса за конвенционален добив на газ от нашите находища, както и за екологичен добив на шистов газ. По думите му енергийните специалисти на ГЕРБ биха могли да инициират експертна група за разговори по темата. Когато има производство и диверсификация, ще можем да се конкурираме, допълни той. "Имаме редкия шанс да разполагаме с рафинерия, която да ползва евтин петрол. Нека се сложи таван на цените", призова Борисов. Той подчерта, че механизмът за компенсиране на горивото с 25 стотинки още не е ясен, въпреки че по закон от днес трябва да влезе в сила.

"Кирил Петков бе свален за шест месеца и то по парламентарен начин с мнозинство и това ново мнозинство в парламента успя да приеме бюджета. Успя, въпреки дилетантското им поведение, да ги защити и за позицията им с Русия, както и за Република Северна Македония", посочи председателят на ГЕРБ. Според него управляващите само развалят, нищо не са построили и показали, а говорят само имагинерно.

"Не Борисов е в изолация, а Кирил Петков. Него го свалиха, него не го искат. ГЕРБ не е в изолация и все повече няма да бъде", категоричен е Борисов.  По думите му в изолация е българският гражданин. "След като хората искат партия ГЕРБ, с какво право ще ги поставяш в изолация", попита той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във