Банкеръ Daily

Общество и политика

Според Борисов ГЕРБ е първа политическа сила

Ниската избирателна активност показа тоталното несправяне с провеждането на изборите от този кабинет. Нямаше място, където да не дефектират машини, да няма проблеми. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след първите данни от екзитполовете. "В световната история ще влезе как възрастна жена я гони полицията и тя яде квитанцията. Дотам докараха българския народ тези", добави Борисов. ГЕРБ вече имали информация, че при броенето имало разминаване между разписките и вота, отчетен от машините.

"Ако забелязвате, сценарият от предишните избори се повтори - всички социологически агенции даваха преднина на ГЕРБ, в последния момент започна тази преднина да се стопява. Преди за ИТН, сега за "Продължаваме Промяната". Това, което имаме, ни отрежда, че сме първа политическа сила. Възторгът, в който изпадат колеги от класирането си... моят прочит е друг. Народът успя да изгони мутрите от парламента. Вместо да идат в парламента - те си тръгнаха", посочи още лидерът на ГЕРБ. Той благодари на симпатизантите на ГЕРБ, които "гласуваха при този тормоз и насилие върху тях от администрацията на Радев", поне ги "оставили живи" при "такава репресия". "Още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори", смята бившият премиер. По думите му служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков бил министър на пропагандата.

"Истински съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов - таман се засилят нещо да става от тях  и дойде някой и ги предвари. Сега ги гледам, че са под ДПС - доста обидно. Не много, но ми е мъчно за тях", каза Борисов. "Само за три месеца "Има такъв народ" слезе надолу с 10-15%, което показва колко са чувствителни българите към безотговорността, защото всичко това, което и днес говорят нашите колеги, можеше да се направи още на първия мандат", добави той.

"Ако сме с 1 глас повече, сме длъжни да предложим кабинет. Не виждам шанс да работим с ДПС, нито те ни искат", каза лидерът на ГЕРБ и допълни, че възнамерява да този път да остане депутат, но после добави, че си мислел така днес. Утре можел да реши друго.

Facebook logo
Бъдете с нас и във