Банкеръ Daily

Общество и политика

Споразумението ни с Алжир за културно сътрудничество е изтекло

Министърът на културата проф. Велислав Минеков и посланичката на Алжир в София Н. Пр. Латифа Беназза.

Споразумението ни с Алжир за културно сътрудничество е изтекло. Това стана ясно по време на среща между министъра на културата проф. Велислав Минеков и посланичката на Алжир в София Н. Пр. Латифа Беназза. От българска страна в разговора са участвали началникът на политическия кабинет на министъра - доц. д-р Борис Данаилов и началникът на отдел „Международни дейности” във ведомството д-р Петър Миладинов.

Беназза е информирала министъра, че след изтичането на предишното споразумение за културно сътрудничество между страните ни, е необходимо да има нов нормативен акт, на който да стъпи по-нататъшната ни съвместна дейност. Във връзка с това тя е представила нов проект на Меморандум за сътрудничество на българската страна. Посланичката е изразила надежда, че министър Минеков ще има възможност да се запознае с проекта и след като той бъде съгласуван, би могло да се пристъпи към подписването му.

От своя страна министър Минеков е припомнил успешно проведените през 2013 г. "Дни на Алжирската култура в България". Беназза на свой ред е предложила страната ни да гостува с "Дни на българската култура в Алжир".

Министър Минеков е изразил намерение първите съвместни събития да се планират за пролетта на 2022 година и е използвал възможността да отбележи, че при работещите в държавните ни културни институти е постигнато много добро ниво на ваксинация срещу COVID-19 - почти 4 пъти по-високо, отколкото e общото национално ниво.

Facebook logo
Бъдете с нас и във