Банкеръ Daily

Общество и политика

Спират хладилната инсталация в Ловеч, която обгазява с амоняк

С постановление на Районната прокуратура в Ловеч хладилната инсталация в ловешкото предприятие „Мелта“, откъдето вече повече от две седмици отново изтича амоняк, ще бъде спряна от експлоатация.

Източването на около 2,5 тона амоняк от опасната инсталация, преди тя да бъде спряна окончателно, ще започне в четвъртък сутринта, поясни областният управител Светослав Славчев.

„Техническото изпълнение ще бъде извършено от фирма от Хасково, притежаваща всички необходими документи за това“, каза още той.

Славчев допълни, че източването на амоняка и спирането на хладилната инсталация ще стане под надзора на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор” – регионален отдел Северозападна България, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) и ОДМВР.

„Нещата, които сме започнали всички институции заедно, с всичкитези наши усилия, най-после таци инсталация ще бъде спряна и изведена от експлоатация и ще спрем да тормозим гражданите с това редовно обгазяване с амонячни изпарения“, коментира областният управител.

Facebook logo
Бъдете с нас и във