Банкеръ Daily

Общество и политика

Спират движението по централни булеварди в Пловдив заради протест

В Пловдив ключови булеварди и кръстовища ще бъдат блокирани довечера от антиправителствен митинг и шествие. 

От 18.30 до 22.00 часа поетапно ще бъде спирано движението в отделни участъци на булевардите „Цар Борис Трети Обединител“, „Шести септември”, „Руски”, „България” и улица „Победа“. Променят се и маршрутите на автобусите на градския транспорт в този часови диапазон.

Протестът започва от площад „Съединение“ в 19.00 часа, след това протестиращите тръгват на шествие по Главната улица. За кратко ще  спрат пред сградата на областната дирекция на полицията, където персонално ще поискат оставката на вътрешния министър Христо Терзийски заради съставените 38 акта на участници в палатковия лагер на кръстовището на Баня старинна миналия четвъртък.

След това шествието ще премине по цялата главна улица, през Община Пловдив, Централна поща и по булевард „Цар Борис Трети – Обединител“ ще се отправят към Тунела. Около 20.00 часа се очаква за половин час да бъде блокирано кръстовището на Баня старинна. После шествието ще се отправи по булевард „Шести септември“ към кръстовището с булевард „Руски“. То също ще бъде блокирано.

Засега организаторите твърдят, че не се предвижда поставянето на палатки на пловдивски кръстовища, но в социалните мрежи има и такива призиви.

Исканията остават непроменени – оставки на правителството и на главния прокурор.

С променени маршрути до 21.30 часа ще са 19 линии на градския транспорт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във