Банкеръ Daily

Майките от "Системата ни убива" до Симидчиев:

Спешно разгледайте и гласувайте закона за личната помощ

Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" се обърна с отворено писмо към председателя на здравната комисия в парламента д-р Александър Симидчиев от "Демократична България". В писмото си майките искат още проектозаконът да бъде разгледан и гласуван преди актуализацията на бюджета.

Припомняме, че депутати от парламентарните групи на "Изправи се! Мутри вън!" и "Има такъв народ" внесоха заедно с майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" отменените в края на 2020г. текстове в Закона за личната помощ, кacaeщи рaбoтнoтo врeмe нa личнитe acиcтeнти и cрeдcтвaтa зa пoдкрeпa нa хoрaтa c урeждaния.

Публикуваме отвореното писмо към д-р Симидчиев без редакторска намеса:

Уважаеми д-р Симидчиев,

Ние, майките на деца с увреждания от НГИ "Системата ни убива", се обръщаме лично към Вас.

В качеството си на председател на комисията, в която е разпределен за разглеждане и гласуване "Проектозакон за изменение и допълнение на Закона за личната помощ", Ви приканваме в спешен порядък да бъде включен в дневния ред на подопечната Ви комисия.

"Законът за личната помощ" е онзи закон, заради който ние протестираме от 2014 година и бяхме на палатков лагер зад НС в продължение на осем месеца.

Онзи закон, който беше приет през 2018 година с редица ограничения, наложени от Горанов.

Онзи закон, заради който излязохме на безсрочен палатков лагер пред Министерски съвет и поискахме оставката на кабинета Борисов 3 още на 1 март 2020 година.

Онзи закон, който вместо да влезе в пълната си сила от януари 2021г., беше осакатен до неузнаваемост от Сачева.

Онзи закон, който осигурява асистентска грижа на хората в безпомощно състояние.

Онзи закон, без който те просто вегетират и умират в леглата си. Това е закон за живот!

Онзи закон, заради който ние сме на площада и няма да се приберем, докато не се поправят осакатените текстове.

"Законът за личната помощ" трябва спешно да бъде разгледан и гласуван в Комисията по здравеопазване в НС преди актуализацията на Бюджета на България.

"Законът за личната помощ" трябва спешно да бъде разгледан и гласуван в Комисията по здравеопазване в НС, защото той е единствената надежда за живот на хиляди хора в най-тежко положение!

Благодарение на Сачева и Борисов, много от тях просто умряха в леглата си, без да има кой да им подаде глътка вода и залък хляб. Но ако не реагирате, за следващите ще носите отговорност Вие и всеки от членовете на Комисията по здравеопазване.

Докажете, че сте промяната, а не подмяната!

Facebook logo
Бъдете с нас и във