Банкеръ Daily

Омбудсманът Диана Ковачева:

Спешно да се подобри организацията за предаване на изборните книжа

Омбудсманът Диана Ковачева настоява за спешни мерки по повод недобрата организация по предаването на изборните книжа в районните избирателни комисии.

В жалбите си до омбудсмана членове на секционни избирателни комисии от Стара Загора, Кърджали и София се оплакват от липса на нормални условия за изчакване, унизително отношение под открито небе при минусови температури, липса на храна и напитки.

Оплакват е и от невъзможност да издържат физически повече от 24 часа без сън, неподходящи санитарни грижи, от факта, че им се налага да стоят прави повече от 12 часа, както и от това, че нямат информация за времето, което ще им се наложи да чакат до предаването на изборните книжа.

По този повод в препоръка до Централната избирателна комисия, областните управители и председателите на районните избирателни комисии в съответните населени места Ковачева настоява за своевременна информация от РИК към членовете на СИК за условията на почивка и изхранване.

А към областните администрации призивът е да проверят спешно дали е нужно съдействие за предоставяне на храна и напитки и за осигуряване на необходимата хигиена в условията на пандемия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във