Банкеръ Daily

Общество и политика

Спецсъдът промени мярката на Ветко и Маринела Арабаджиеви в домашен арест

Специализираният наказателен съд спря делото срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев и промени мярката му в домашен арест, съобщиха от пресцентъра на съда. Делото се връща на прокуратурата.

Арабаджиев ще бъде следен с електронна гривна дали спазва мярката си.

Под домашен арест ще е и съпругата му Маринела Арабаджиева, като магистратите разпоредиха тя да бъде освободена незабавно от следствения арест    

Определението на съда подлежи на обжалване и протест в седемдневен срок.

Съдът върна доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в Организирана престъпна група за измами и пране на пари на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. 

На 7 февруари Специализираният наказателен съд остави в ареста Ветко Арабаджиев. Тогава Съдът отхвърли молба на Арабаджиев за промяна на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека. На 4 февруари магистратите потвърдиха мярката на Маринела Арабаджиева - „Задържане под стража“. Решението е било взето на закрито заседание на Апелативния специализиран съд.

На 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

Бе задържан и сина на семейството - Вълчо Арабаджиев. Той бе пуснат на свобода под парична гаранция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във