Банкеръ Daily

Общество и политика

Спецсъдът определи гаранция от 750 000 лв. за жената до Божков

Специализираният наказателен съд промени мярката за неотклонение на Елена Динева, жената до обвиняемия бизнесмен Васил Божков, от постоянен арест на парична гаранция в размер на 750 000 лева. Решението обаче не е окончателно. И защитата, и прокуратурата ще обжалват.

Според съда има обосновано предположение, което се извежда от редица веществени доказателства и от разпитите на свидетели, че Динева е част от престъпната група, ръководена от намиращия се в Дубай бизнесмен. Но няма опасност на свобода тя да се укрие или да извърши друго престъпление. Според този съдебен състав продължаването на вече седеммесечното задържане под стража на жената до хазартния бос би било неоправдана репресия. 

Защитникът на Динева - Людмил Рангелов изрази опасения, че тя не може да внесе подобна гаранция, защото всичките ѝ сметки и имоти са запорирани.

На 27 февруари  Апелативният специализиран съд отмени гаранцията на жената до Божков от 1,5 млн. лева заради високата ѝ обществена опасност. Така тя остана в ареста за постоянно.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във