Банкеръ Daily

Слави Трифонов в отговор на Бойко Борисов:

Спазваме законовата процедура и вървим по нея

"По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея." Това написа във Фейсбук Слави Трифонов, лидер на партията "Има такъв народ" - втората политическа сила, която влиза в състава на новия парламент.

Коментарът на Трифонов идва часове след изказването на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов: "Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутата, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам." 

Борисов възнамерява да предложи отново кабинет на ГЕРБ, а първоначално предлагаше на опонентите си да съставят експертно правителство. Той все пак предполага, че намерението му няма да бъде подкрепено: "Ние ще предложим, те няма да изберат и ще дойде той наред (Слави Трофнов - бел. ред.). В крайна лидерът на ГЕРБ предизвика Трифонов да състави кабинет или да има избори за Велико народно събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във