Банкеръ Daily

Общество и политика

Соня Момчилова не е нарушила Закона за радиото и телевизията

Членът на СЕМ - Соня Момчилова не е нарушила Закона за радиото и телевизията. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на Съвета за електронни медии.

Медийният регулатор информира какво е било решението на КПКОНПИ от 29 септември 2021 година. Преди това КПКОНПИ получава сигнал, подаден от председателя на СЕМ - Бетина Жотева, според който към датата на издаване на указа Момчилова е била едноличен собственик на капитала на „ПЛАН ЦЕ“ ЕООД, което е в противоречие с изричните забрани на Закона за радиото и телевизията.
При проверката се оказва, че към 5 август 2021 г., когато Соня Момчилова встъпва в длъжност като член на СЕМ, тя е заличена в Търговския регистър като собственик на капитала на търговското дружество. При встъпването си в длъжност Момчилова отговаря на изискванията, предвидени в Закона за радиото и телевизията, като е потвърдила това с декларация за съответствие. Декларацията е достъпна на адрес:
https://www.cem.bg/files/1628593438_s._momchilova-yoveva_-_zrt.pdf.
"Съветът за електронни медии не е орган по назначаване на г-жа Соня Момчилова като член на СЕМ и не е компетентен да се произнася относно законосъобразността на Указа на президента на Републиката" - уточняват още от регулаторния орган.

Facebook logo
Бъдете с нас и във