Банкеръ Daily

Общество и политика

Софийските подлези се нуждаят от ремонти, а не от проверки

Софийските подлези се нуждаят от ремонти, а не от проверки. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов по повод инцидента, при който възрастна жена пострада в подлез на бул. „България“.

„Този случай отново извади на показ нелицеприятното състояние на тези съоръжения. Хората, когато има възможност, избягват да ги използват, защото са мръсни, порутени, труднодостъпни за детски и инвалидни колички, тъмни и опасни – във всяко едно отношение“, заяви Паргов. Според него проявите на вандализъм също не се борят с проверки.

По думите му е нужна превенция. А тя се осъществявала чрез видеонаблюдение и добро осветление на подлезите. "Нищо сложно и неизпълнимо. Въпрос на управленска воля и желание за решаване на проблемите на града“, категоричен е председателят на групата на социалистите в Столичния общински съвет.

Според него назначените от кмета Фандъкова проверки са чисто и просто едно измиване на ръцете и бягство от отговорност, за пореден път. "Жалко е, градоначалникът на столицата вечно да върви след събитията и да търси оправдания за несвършената работа“, посочи лидерът на столичните социалисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във