Банкеръ Daily

Общество и политика

Софийският университет остава затворен до 10 май

Ректорът на Софийският университет "Свети Климент Охридски" издаде заповед, според която се отменят лекции и всякакви събития в учебното заведение до 10 май. Целта е ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус).  

Изключение ще има само за насрочени държавни изпити, защити на дипломни работи и дисертации, когато не могат да бъдат отложени.

Според заповедта на ректора на СУ обучението в университета трябва да продължи дистанционно и множество специалности успешно са осигурили лекции онлайн. Много други обаче не са и единствено предоставят на студентите учебен материал без никакви насоки.

Преустановяват се и  всички масови мероприятия, които се организират в Софийския университет, включително конференции, дискусии, публични лекции, представления, концерти и други културни събития, спортни прояви, катедрени и факултетни съвети, и събрания.

Неотложните решения на катедрените и факултетните съвети ще се гласуват електронно.

Кандидатстудентската кампания продължава по обявения график, освен ако епидемиологичната ситуация и препоръките на Националния оперативен щаб не наложат друго.

Facebook logo
Бъдете с нас и във