Банкеръ Daily

Общество и политика

София: Трети ден на протести срещу правителството

"Днес точно от 17:00 се събираме пред Министерски съвет. Да защитим демокрацията от ботушите на властта, за да кажем "НЕ" на полицейското насилие и провокацията на управляващите." Това гласи текстът към събитието, организирано във Фейсбук от т.нар. Отровно трио, в състав: скулпторът проф. Велислав Минеков, политическият анализатор Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов.

В четвъртък и петък протестът под наслов "Да спасим демокрацията" се състоя пред сградата на президентството на "Дондуков" 2. В петък беше организиран и контрапротест в подкрепа на кабинета "Борисов", на който дойдоха симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна.

Двата протеста бяха отделени с дълъг кордон с полицаи, за да не се окажат протестиращите групи в близост. По-късно обаче се стигна до безредици и сблъсъци с полицията. Имаше и ранени органи на реда.

Тази сутрин, по време на брифинг на управляващата партия, от ГЕРБ заявиха, че президентът Румен Радев носи лична отговорност за безредиците от петък вечерта. А те са били провокирани от "шпицкомандите" на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който призоваваше към протести в социалните мрежи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във