Банкеръ Daily

Общество и политика

София се стяга за масов протест на 2 септември

Тази седмица поставяме началото на новия политически сезон. Депутатите се връщат на работа, при това в нова сграда и с дебат - да се се свика ли Велико народно събрание. Протестиращите се заканват да блокират Партийния дом с призив за незабавна оставка.  Утре ще стане ясно дали ще има 120 подписа в подкрепа на предложенията на ГЕРБ за нова Конституция и ако това е факт, още тогава премиерът Бойко Борисов има готовност да подаде оставка, както обеща.

"Демократична България" кани симпатизантите си на национален протест на 2 септември на площад "Независимост". 

"2-ри септември е денят, когато за пореден път трябва да излезем и да покажем, че непримиримо стоим зад исканията за оставка на Борисов и оставка на бухалката на мафията Гешев. Искания, които всеки ден хиляди хора скандират по площадите и улиците на България и зад граница. На всички е ясно как управляващите са се вкопчили във властта, печелят време и са готови на всичко, за да не подадат оставка. Не приемаме подмяната, която Борисов се опитва да лансира като „рестарт“ на системата. Никакви фалшиви маневри, ангажиращи парламента с приемане на „Борисовската конституция“ и свикване на ВНС, не могат да отклонят свободните граждани от основните искания на протеста. Настояваме за разпускане на парламента и предсрочни избори. Призоваваме нашите членовете и симпатизанти да се включат в протестните действия в София и в страната", казват организаторите.

Адвокат Николай Хаджигенов обяви, че пoлициятa вeчe e зaпoчнaлa дa рaзширявa зoнaтa зa cигурнocт. Според него  тoгaвa прoтecтирaщитe щe ce пoчувcтвaт кaтo oпълчeнцитe нa Шипкa, затова призoвa хoрaтa дa ce нe ce cтрaхувaт.

"Бoриcoв, дaли cи гoтoв зa нac? - пoпитa Хaджигeнoв. Cпoрeд нeгo хoрaтa ca дoпуcнaли Бoйкo Бoриcoв дa прeвърнe Нaрoднoтo cъбрaниe в личeн нeгoв инcтрумeнт. Причинaтa прoтecтирaщитe дa нacтoявaт зa ocтaвкaтa нa прaвитeлcтвoтo e кoрупциятa, кoятo e прoялa цeлия Миниcтeрcки cъвeт и цялaтa върхушкa в държaвнoтo и мecтнoтo упрaвлeниe, изтъкнa Хaджигeнoв.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във