Банкеръ Daily

Общество и политика

София показа, че иска промяна, смята Манолова

„Днес София показа, че иска промяна. Промяната е възможна, промяната е близо“, заяви Мая Манолова – независим кандидат за кмет на София, подкрепена от БСП, която отива на балотаж срещу Йорданка Фандъкова.

„Трябва ни воля още една седмица, в която гражданите да покажем, че можем да се обединим, да бъдем солидарни помежду си, че можем да бъдем над партийните си пристрастия, когато се борим за промяната в София и за по-добър живот на всички. Резултатът, който показахме днес, означава, че можем да спрем корупцията. Можем да спрем еднопартийния монопол над съдбата на хората. можем да спрем мръсния въздух във властта и на улицата. Нужни са силите на всички, за да се справим с лъжата, кражбите и силовата власт“, каза Манолова. По думите й София няма нужда от усмихнато лице, параван, зад което се крие всичко това. "Гражданите искат личности, които могат да носят персонална отговорност. Пробивът е направен, направиха го гражданите“, посочи тя.

Манолова каза, че осъзнава отговорността. Според нея предстои да изберем между диктата и демокрацията. „Изборът е свещено право, използвайте го. София означава мъдрост“, призова Манолова.

От щаба на Мая Манолова обявиха, че започват работа веднага, за да стопят 10-процентната разлика спрямо кандидата на ГЕРБ и СДС Йорданка Фандъкова.  

Пред БНР Никола Вапцаров, председател на Инициативния комитет, издигнал Манолова за кандидат за кмет, коментира, че е доволен от резултата от първия тур, защото Манолова отива на балотаж срещу труден опонент, а и ГЕРБ управлява София от 14 години.

"Нашата тежка работа тепърва предстои, но фактът е, че имаме възможност за втори рунд", отбеляза Вапцаров.

Според него преодоляването на разликата с Фандъкова е постижимо:

"В София имаше изключително ниска избирателна активност, което е в полза на ГЕРБ. Надявам се, че в следващата седмица ще има по-голяма избирателна активност и че ще можем да спечелим тези избори по един честен и достоен начин". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във