Банкеръ Daily

Общество и политика

София избира кмет на втори тур

В София се гласува за кмет на града. На втори тур се състезават кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и независимият кандидат, подкрепен от БСп и няколко малки десни партии, Мая Манолова. Балотажи има в 22 столични района и в 8 кметства.

Гласоподавателите в столицата са 1 030 215, по избирателен списък. Под чертата са вписани 8 557 души. 444 000 е броят на гражданите, които са гласували на изборите миналата неделя.

Избирателите в София, които не са гласували на 27-и октомври, но ще упражнят правото си на глас днес, могат да проверят по електронен път дали са в избирателните списъци и в коя секция трябва да гласуват.

“В сайта на ГД ГРАО по единен граждански номер имаше много такива избиратели на 27-и, които не бяха допуснати от секцията,  защото те не фигурират в избирателния списък. Но се оказваше, че тези лица просто са включени в избирателния списък на друга секция. Ние разбира се им указвахме къде могат да упражнят правото си на глас“, информира Паолина Витанова, председател на Общинската избирателна комисия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във