Банкеръ Daily

Общество и политика

София и областните градове осъмнаха под блокада

Строги мерки и ограничения в придвижването влязоха в сила днес в полунощ. Областните центрове осъмнаха с контролно-пропускателни пунктове. Преминаването през тях става само с основателна причина и документи. Всеки ще бъде пропуснат, ако работи извън града и представи декларация от работодател, по здравословна причина или за да отиде до постоянния си адрес.

В полунощ изходът към автомагистрала „Струма” беше затворен, а автомобилите, които влизат и излизат от София, подлежаха на проверка.

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала „Тракия” се образуваха километрични опашки и в двете посоки. На територията на морския град и в областта са разположени общо 11 КПП-та. От шофьорите се изисква да представят бележка от работодател, срокът за издаването на такава е до вторник. Повечето от работодателите в Бургас са успели да реагират на заповедта, изключения обаче не липсват.

Пловдив също е под пълна блокада. По всички 13 входно-изходни артерии на областния град са изградени КПП-та. На пътя към Карлово, Хисаря и АМ „Тракия” са се образували километрични опашки и от двете страни.

"За ефективното прилагане и спазването на мерките, въведени от Министерството на здравеопазването, са необходими две неща – разбиране от страна на всички граждани и интензивен контрол от органите на реда. Хората не се съпротивляват на тези мерки и срещаме разбиране”, обясни пред Нова телевизия директорът на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във