Банкеръ Daily

Общество и политика

София е в готовност за отваряне на още ваксинационни кабинети

Кметът на София Йорданка Фандъкова

В София има готовност за отваряне на още ваксинационни кабинети при необходимост. Вчера са били ваксинирани срещу COVID-19 162 души от педагогическия персонал, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Работи се в координация РЗИ, Управлението по образованието и нашите екипи от Столична община така, че да осигурим възможност на всички учители, всички представители на помощен персонал, всички, които желаят да се ваксинират", коментира кметът.

Фандъкова поясни, че общо в 15 болници и медицински центрове в София има кабинети за ваксиниране, а при необходимост Столична община има готовност в ДКЦ-ата.

Общо 832 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал.

Направени са 11 576 теста, от които положителните проби са 7,18 на сто. Най-много нови случаи – 203, са регистрирани в София. Следват Бургас - с 85,  Пловдив - 64, Хасково - 42. И Благоевград и Пазарджик - с 39 новозаразени.

97 души са станали жертва на опасния вирус през последните 24 часа. 265 пациенти са в интензивни отделения. Общо хоспитализираните са 2 850. Излекуваните са 1 920 души.

През изминалото денонощие са ваксинирани 1 509 души. Така общият им брой от началото на ваксинациите става 42 634 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във