Банкеръ Daily

Общество и политика

Социологията показвала, че ВМРО няма проблеми с бариерата

„Социологията показва, че ВМРО няма проблеми с т.нар. бариера. Ние винаги сме опровергавали социологията. Всеки човек, който има доказано име в обществото и е работил в нашата посока е добре дошъл при нас“.

Това заяви в коментар за предстоящите парламентарни избори вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Той посети авиобаза „Безмер“, където инспектира ремонтираните и възстановени самолети СУ-25.

„Днес е един хубав ден за авиацията ни. На летище Безмер имаме 8 самолета, готови да изпълняват своите бойни задължения. Преди две години бяхме пред перспективата да нямаме нито един от тях, а те са основен инструмент на флота”, коментира военният министър.

Машините са с изцяло модернизирана система за навигация, с възможности за спътникова навигация. С това се осигурява по-голяма информационна осведоменост на пилота за изпълнение на задачите. Значително са разширени възможностите за използване на ракетно въоръжение, подменени с нови са радиостанциите, които позволяват едновременно връзка и прослушване на две честоти, включително и осъществяване на контакт със сухопътен и морски компонент.

Внедрените системи правят възстановените СУ-25 по-боеспособни и многократно по-ефективни за изпълнението на основните задачи по осигуряване на непосредствена авиационна поддръжка, изолиране на района на бойните действия и подпомагане воденето на боя от формированията на сухопътни и военноморски подразделения и части.

„Имаше много скептици, които казваха, че нямаме нужда от стари руски самолети. Аз винаги съм смятал, че руски самолети няма. Щом те са платени от българите – те са български. С празни политически приказки армия не се прави. Дълги години назад не сме имали осем самолета СУ-25 в бойна готовност. Той е машина, която е абсолютно съвместим с авиацията на НАТО”, обясни военният министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във