Банкеръ Daily

Общество и политика

Социалното министерство ще даде 1,45 млн. лв. за модернизация на социални услуги

Фонд "Социална закрила" към социалното министерство ще финансира проекти за модернизиране на социални услуги с 1,45 млн. лв. Фондът набира проектни предложения за модернизация и подобряване на материалната база на социални услуги и в подкрепа на социални предприятия, които ще се финансират през 2020 г.

Проектите ще се финансират в две направления

По Компонент 1 ще се осигуряват средства за закупуване на оборудване, за обзавеждане или за ремонтни дейности на материалната база на социалните услуги. Общият финансов ресурс за всички проекти по това направление е до 1 450 000 лв. Допустими кандидати са доставчиците на социални услуги, в това число и общини. Крайният срок за кандидатстване е до 17:30 ч на 31.03.2020 г. 

Компонент 2 е насочен към подкрепата на социални предприятия при изграждане на партньорства, обмяна на опит и популяризиране на добри практики. Допустими кандидати са социални предприятия, вписани в Регистъра на социалните предприятия по Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. Крайният срок за кандидатстване е до 17:30 ч на 30.04.2020 г.

След оценяване и класиране проектите с най-висока обща оценка ще бъдат прегледани  от управителния съвет на Фонда, за да одобрят финансирането им. Управителният съвет ще публикува решенията си в сайта на социалното министерство, в раздела на Фонд "Социална закрила".

Facebook logo
Бъдете с нас и във