Банкеръ Daily

Общество и политика

Социалисти от цялата страна се събират на Бузлуджа

Социалисти от цялата страна се събират днес в местността "Историческа поляна" под връх Бузлуджа, за да присъстват  на традиционния събор на левицата, който ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България.

В 10.45 часа, ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите ''Щурчета'' и  духов оркестър „Виво Монтана“ . Преди това, в 10:30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд. В 11.30 часа, на сцената на Историческата поляна, председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12:30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13:30 часа, на поляната над хижа  „Малка Бузлуджа”, ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. В 14.00 часа, на Историческата поляна, ще се проведат срещи на членове на Изпълнителното бюро на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

Вчера след Националното съвещание на БСП в Габрово, десетки социалисти  поднесоха цветя на паметната плоча на Бузлуджанския конгрес. Сред тях бяха заместник-председателите на парламентарната група на „БСП за България“  Георги Свиленски, Крум Зарков и Христо Проданов, евродепутатът Цветелина Пенкова, председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов, председателят на ОблС на БСП – Кърджали Милко Багдасаров и Десислава Йорданова, председател на БСП - район "Западен" в Пловдив .

Facebook logo
Бъдете с нас и във