Банкеръ Daily

Общество и политика

Социалдемократите на Камов се вливат в „Продължаваме промяната“

Днес беше постигнато споразумение зa присъединяване на ПП „Политическо Движение Социалдемократи“ към коалиция „Продължаваме промяната“, водена от бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

ПП „Политическо Движение Социалдемократи“ е основана през 2000 г. Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава. През годините е имала много инициативи и предложения, които са насочени в различни сфери с цел подобряване на законодателството и за развитието на страната. През 2005 г. движението първо предложи въвеждането на електронна здравна карта. Също така ПП ПДС преди три години издигна инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда.

На парламентарните избори през 2005 година ПД „Социалдемократи“ участва като част от „Коалиция за България“ и има един избран депутат - Николай Камов. 

На местните избори през 2007 година от ПД „Социалдемократи“ са избрани 87 общински съветници и 57 кмета самостоятелно и в коалиции с други партии.

Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция „Продължаваме промяната“, което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във