Банкеръ Daily

Общество и политика

Собственици и работещи в заведения протестираха във Велико Търново

Снимка: БНР

Във Велико Търново около 500 собственици и работещи в заведения и нощни клубове блокираха за близо два часа движението в града с протестно шествие срещу новите ограничителни мерки за бизнеса и настояха да продължат да работят.

Те не приемат ограничителните мерки, наложени в сектора от здравния министър д-р Стойчо Кацаров от 7 септември с намаляване на капацитета и затваряне на нощните клубове и дискотеки.

Ресторантьорският бранш няма да спази ограниченията, наложени от здравния министър, заяви във Велико Търново председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

"Ние няма да позволим да се затворят нощните заведения и дискотеките и като цяло всички браншови организации ще бойкотираме тази заповед, няма да я спазим, нито ще спазим работното време до 22 часа", закани се той. 

Всички сектори да бъдат равнопоставени и ресторантьорският, и развлекателният бранш да продължат да работят, настояха протестиращите във Велико Търново, към които се включиха и хора от Габрово.

"Искаме преди да се случат каквито и да е било забранени мерки да има адекватна реакция и адекватни компенсации от държавата", обявиха те.

"Искаме да работим, да можем да си плащаме кредитите. Аз имам детски център, нас ни затвориха съвсем. Не очакваме никаква помощ от никого. Изобщо държавата се подиграва с нас, това е гавра", възмутиха се участинци в протеста.

"Надяваме се да оцелеем, всичко е в техните ръце, ама в момента е в нашите", каза още протестиращите.

Ресторантьорите предупредиха, че от Велико Търново започват масови протести и блокади в страната срещу новите ограничителни мерки.

По-рано днес представители на ресторантьорския бизнес обявиха, че започват протести заради затягането на мерките. Това съобщи пред БНР председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

По думите му днес ще бъде блокиран центърът на Велико Търново, а утре това ще се случи в Пловдив. Голям протест ще има на 7 септември в София.

„Това, което ние ще направим, целият туристически бранш, заедно с всички засегнати браншови организации по тази заповед, започваме да блокираме цялата страна. Днеска почваме от Велико Търново, утре Пловдив, в София ще направим огромен протест на 7-и, и оттам насетне всеки ден ще блокираме цялата страна. Абсолютна лъжа е, че има каквито и да е било социално-икономически мерки и за бизнеса, и за хората“, каза Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във