Банкеръ Daily

Общество и политика

СО даде обяснения за инцидента с пропадналата в шахта бременна жена

Експерти от дирекции „Контрол по строителството“ на район „Средец“ и на Столична община направиха проверка на място на инцидента на ул. „Дякон Игнатий“ №2, при който жена пропадна във подземния вход към мазета на сградата, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Така нареченият „английски двор“ е отвор, който води към избеното помещение/ мазето и е собственост на сградата. Сградата е частна, а задължение на собствениците е да я поддържат в добро експлоатационно състояние. Постоянно действаща комисия за контрол на строителните обекти и сградите на район „Средец“ съставя констативен протокол за състоянието на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за незабавно укрепване. Собствениците ще бъдат санкционирани за това, че не са поддържали съоръжението си в добро техническо състояние.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на инцидента, като е поставен нов капак на отвора към сутерена на сградата.

По-рано днес бременна жена пропадна в дълбока 3 метра шахта в центъра на София, непосредствено до Централната поща.

Екипът на Спешна помощ е стигнал на мястото на инцидента за 8 минути.

Жената е с контузия на гръдния кош и е откарана в „Пирогов“.

След инцидента Столична община съобщи, че собствениците на сградата, в чиято шахта е пропаднала жената, ще бъдат глобени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във