Банкеръ Daily

Общество и политика

Смяната на правосъдния министър не променя позицията на ДБ

Смяната на правосъдния министър не променя позицията на "Демократична България" за проектокабинета на "Има такъв народ", обяви Христо Иванов в кулоарите на парламента.

Иванов повтори, че "Демократична България" ще обяви дали ще подкрепи кабинета на ИТН след решения на колективните органи на партиите в коалицията. 

"Ние наистина ще си вземем решение на колективните органи. В цялост това за нас не променя нещата, защото самият факт, че такава кандидатура изобщо е била възможна, продължава да е факт“, заяви Христо Иванов.


ИТН сменя номинацията си за правосъден министър


По-рано от "Има такъв народ" съобщиха, че кандидатът за правосъден министър на "Има такъв народ" Момчил Иванов се е отказал от позицията в проектокабинета на Пламен Николов.

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов обвини медиите в тиражиране на фалшиви чатове, които забъркват кандидатът за правосъден министър в любовна афера със студентка. Според него някои информационни сайтове са се приравнили с жълти медии.

Междувременно в парламента започна среща между представители на "Има такъв народ" и БСП. Срещата се провежда, след като от БСП поискаха корекции в политическата декларация с приоритетите на бъдещото правителство, представена от ИТН в сряда (4 август).

"Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламентът. Ако направим трети избори през есента в COVID криза, това означава ниска избирателна активност, а оттам и ниска легитимност на органите, които ще избираме", коментира преди срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова, която не участва в разговорите.

Според нея е важно ИТН да постигне договореност с "Демократична България” и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Трите така наречени "партии на протеста" се движеха в пакет като партиите на промяната. Какво стана между тях – те си знаят", каза още Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във