Банкеръ Daily

Общество и политика

Сменен е и шефът на Авиоотряд 28

Новият директор е Златко Златев, който е пилот, работил е и в отряда, но е бил няколко години и ръководител на авиобаза “Крумово”.

Ръководителят  на Държавния авиационен оператор (бившия правителствен авиоотряд 28)  генерал Тодор Коджейков е сменен. Новият директор е Златко Златев, който е пилот, работил е и в отряда, но е бил няколко години и ръководител на авиобаза “Крумово”.

Посочва се, че напускането на генерала е "по взаимно съгласие".

Генерал-майор Златко Златев бе заместник-командващ на Съвместното командване на силите до 2016 година. По времето когато Николай Ненчев оглавяваше МО Златев подаде рапорт за освобождаване от военна служба поради придобиване право на пенсия. След освобождаване на заеманата от него длъжност, той продължи да работи в Авиоотряд 28.

Генерал Тодор Коджейков, който бе и лична охрана на премиера Бойко Борисов, влезе като изпълнителен директор в правителствения авиоотряд на 7 октомври 2015 г. Преди това - през февруари 2014 г., той подаде оставка като шеф на Националната служба за охрана пред тогавашния президент Росен Плевнелиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във