Банкеръ Daily

Общество и политика

Служители на Столичната община ще подпомогнат работата на РЗИ

Столична община осигурява 24 служители, които да подпомогнат работата на Столичната регионално-здравна инспекция (СРЗИ). Инициативата е на столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от общината.

Служителите, които се притичват на помощ на РЗИ, работят в направленията "Правен и административен контрол" и "Общинска администрация". През следващите няколко седмици те ще работят съвместно с екипите на здравната инспекция и ще изпълняват техни задачи, като анкетиране на карантинирани лица.

Вече трета седмица служители на  Столичния инспекторат подпомагат работата на екипите на СРЗИ, като въвеждат данни на контактни лица и разнасят с автомобил предписания до адреси на карантинирани лица. Трима служители на инспектората въвеждат резултати от изследвания в "Пирогов", за да облекчат работата на лекарите и медицинските специалисти. 

Два екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" също подпомагат работата на СРЗИ от началото на пандемията, като разнасят предписания на контактни лица и извършват дезинфекции на места, по искане на здравните власти.

Продължава работата и на единадесетте COVID кабинета в столичните ДКЦ-та. Само за вчерашния ден в тях са били прегледани 434-ма пациенти и са тествани 429. От разкриването на първите кабинети на 12 ноември до днес са прегледани общо 4350 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във