Банкеръ Daily

Общество и политика

Служебният министър на туризма представи приоритетите на ведомството си

В големите курорти по Черноморието ще бъде осигурена по една допълнителна линейка, съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров. Съгласие за това е получено след разговор с Министерството на здравеопазването.

Сред спешните задачи на ведомството са предприемане на мерки за успешно протичане на летния сезон, подчерта Илин Димитров, който очерта приоритетите в работата на ведомството.

Още в рамките на този месец се обмисля разкриването на Координационен център Обзор-Бяла, който ще подпомага работата по курортите по Северното и Южното Черноморие. С помощта на Министерството на здравеопазването ще бъде подсигурена адекватна работа на държавните центрове за Спешна помощ, каза Илин Димитров.

"Получихме сигнали относно скъпите услуги, които са в частните центрове по курортите, където за една инжекция се взима 200-300 лева, за един преглед баснословни суми. Ще се направи проверка и ще се види на каква основа , на каква база са тези цени и те как са регламентирани", обясни той.

Сред неотложните задачи на ведомството е коректното администриране на мярката за хуманитарната помощ за бежанците. Към момента в Министерството на туризма са постъпили над 500 жалби. Целта е в края на мандата на служебното правителство да бъде разплатено дължимото на хотелиерите.

Министър Димитров се ангажира с предвидимост за хотелиерите по отношение на здравните изисквания при евентуална нова COVID вълна. Ще бъде сформирана работна група с участието на бранша за изработване на Закон за единна браншова организация. Работна група ще подготви текстовете за гаранционен фонд за туроператорите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във