Банкеръ Daily

Общество и политика

Служебният кабинет започва ревизия на обществените поръчки

Служебният премиер Огнян Герджиков постави срок от две седмици, в който министрите трябва да представят аналитични доклади за състоянието на министерствата във връзка с поетия ангажимент за ревизия на мандата на предишното правителство. Това стана в началото на първото заседание на новия кабинет.

Особено внимание ще бъде обърнато на обществените поръчки, като премиерът призова министрите да бъдат безкомпромисни. Той подчерта, че церемониите са приключили, а сега предстои много сериозна работа.

Огнян Герджиков уточни, че времевият хоризонт пред служебния кабинет е много близък. "Не сме като редовен кабинет с хоризонт 4 години, нашето е бягане на 100 м. Това значи, че стартът е изключителен важен, всяка десета от секундата може да е фатална", допълни той.

По този повод, той призова всички министри да бъдат максимално мобилизирани и организирани. "Разчитам, че работата ви ще внушава стабилност и спокойствие в обществото. Нека това, което редица анализатори и политици подчертаха - експертността и професионализма, да го защитим", каза още служебният премиер.

До 10 февруари пък Герджиков иска на бюрото си информация за свършеното по подготовката българското председателство на Съвета на ЕС.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във