Банкеръ Daily

Общество и политика

Служебният кабинет сменя кадри, вместо да подготвя избори, смятат от БСП

"Служебният кабинет смени за две седмици повече кадри, отколкото за два месеца правителството на Пламен Орешарски". Това каза Жельо Бойчев от БСП пред Нова телевизия, коментирайки темата за политическите чистки.

Според него президентът Росен Плевнелиев е изпуснал втори уникален шанс да състави служебно правителство.

"Той можеше да покаже с едни ясни действия по какъв начин ще се разграничи от задкулисието и олигархичните зависимости, за които говори. Премиерът Георги Близнашки добре изпълнява ролята, която му е зададена от Плевнелиев и Бойко Борисов", каза още Бойчев.

На въпрос дали наистина БСП ще протестира срещу масовите уволнения в кабинета, както обяви Мая Манолова, той заяви, че ако Близнашки продължи по този начин, това ще се случи.

"Бих се радвал, ако Близнашки, с усилието, с което сменя кадри, по същия начин да работи и за подготвянето на честни избори. Иска ми се да получаваме повече информация какво прави кабинетът около подготовката им", обясни Жельо Бойчев.

"БСП винаги търсят някой виновник за лошото си представяне на избори. Абсолютно некоректно е в момента да се твърди, че ГЕРБ управлява или назначава в кабинета "Близнашки", коментира казаното от Бойчев бившият депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Първо БСП трябва да си направи ретроспекция на назначенията и да си даде ясна сметка те експертни ли бяха или на партийни функционери, роднини и всякакви други приближени", заяви още Атанасова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във