Банкеръ Daily

Илияна Йотова:

Служебният кабинет с две задачи - стабилността и енергийните доставки

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че служебното правителство има две основни задачи - да върне стабилността в страната и да осигури сигурността на енергийните доставки за българските граждани и ситуацията с COVID.

"Сигурност за есенните месеци, сигурност за зимата; проект за новия бюджет, защото и това ще легне върху техните плещи, както и справянето с всяка една криза, която, за съжаление, остави предишният редовен кабинет", посочи Йотова.

Относно обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че правителството ще бъде реваншистко към социалистическата партия Йотова коментира:

"Аз не зная, какво е визирала г-жа Нинова, ако е визирала тримата министри, които и днес са членове на Националния съвет на БСП, смятам, че те са гордост за всяка една партия, чиито членове са те. И г-жа Лечева, и Крум Зарков, и Явор Гечев - това са хора, които са доказани професионално, политически, със свое мнение, със своя позиция, така че техният скок в голямата политика като министри, особено на по-младите хора, могат само да заслужават поздравления и да им пожелаем и на тях много успех..."

По думите на вицепрезидента решенията, които трябва да се вземат в следващите месеци, са много по-важни за българските граждани от всякакъв реваншизъм и споровете с който и да било политически лидер.

Вицепрезидентът награди лауреатите в творческите конкурси за деца и юноши от българските общности по света. Те се организират ежегодно от Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във