Банкеръ Daily

Общество и политика

Служебният кабинет прави поредна рокада в службите

Служебното правителство ще освободи заместник- директора на Държавна агенция "Разузнаване" Ангел Прокопиев, който е на поста от 2015 година. Това е видно от предварително обявения дневен ред за днешното заседание на Министерския съвет.

Това ще е и поредната рокада в службите за сигурност след назначаването на служебния кабинет на ген. Стефан Янев. В средата на миналия месец бе сменен и ръководителят на разузнаването Атанас Атанасов. 

От служебното правителство обясниха, че под ръководството на Атанас Атанасов Държавна агенция „Разузнаване“ е осъществявала своята дейност при неспазване на презумпцията за обективност, безпристрастност и политическа неутралност.

Бе посочено, че Атанасов не е представял информация на Румен Радев и затова не е спазил принципа да предоставя еднаква по обем и съдържание информация на президента, на председателя на Народното събрание и на министър-председателя.

Ексшефът на разузнаването "блесна" в словесна атака с политически привкус срещу служебното правителство и лично срещу Радев. В своето освобождаване Атанасов видя "дългата ръка на Кремъл и бизнесмен с много обвинения" и дори заговори за импийчмънт на президента.

Преди това кабинетът направи промени и на върха в ДАНС. Бе освободен шефът на агенцията Димитър Георгиев, както и зам.-председателят Недялко Недялков.

Позицията на Димитър Георгиев бе поставена под въпрос, след като стана ясно, че той е излязъл в дълъг неплатен отпуск. Същата бе ситуацията и с вече бившия шеф на Държавната агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във