Банкеръ Daily

Костадин Костадинов поиска

Службите да проверят министрите и депутатите за зависимости

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов поиска службите да проверят министрите и депутатите за връзки и зависимости от чужди посолства и фондации, както и дали чужди посланици оказват въздействие върху назначенията в службите и върху външната политика на България.

Искането е в отговор на вчерашната декларация на партия "Продължаваме промяната", в която беше поискано Костадинов да бъде проверен дали е заплаха за националната сигурност. От управляващата партия излязоха с тази декларация, след като Костадинов получи 10-годишна забрана за влизане в Украйна заради подозрение, че е руски агент.

Според Костадинов тази информация е изпратена от българските служби.

"Ние знаем от къде е дошла информацията, не знаем дали това уведомяване е станало със или без знанието на Кирил Петков. Искрено вярвам, че е станало без негово знание. Защото ние можем да имаме политически различия, но не считам, че този човек би могъл да ми подпише смъртната присъда, изпращайки невярна, фалшива и клеветническа информация за мен", заяви Костадинов.

От "Възраждане" се усъмниха дали помощта, изпратена от България за Украйна, е само хуманитарна.

По-рано сутринта от партията поискаха компетентните български служби да разследват случая с ареста и черния печат за влизане в Украйна на лидера им Костадин Костадинов.

Депутатът Елена Гунчева настоя да бъдат разследвани и членовете на Министерския съвет за контакти с чужди посолства.

„И по-специално да бъде разследвано кой, кога и защо от членовете на Министерски съвет са ходили в американското, руското, турското или което и да било друго посолство и да дадат информация, също така, кой е разпоредил предоставянето на подобна фалшива информация, че доктор Костадин Костадинов е председател на проруска партия в България на украинските служби“, възнегодува депутатката от "Възраждане" Елена Гунчева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във