Банкеръ Daily

Общество и политика

След затварянето: Борисов на инспекция, в село Биркова обяснява кредитния рейтинг

В първия ден след влизането в сила на по-строгите противоепидемични мерки премиерът Бойко Борисов отново тръгна на традиционните си уикенд инспекции. За пореден път той посети Родопите, където провери ремонт на междуградски пътища. Заедно с него са министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

Край село Рохлева премиерът спря при група хора, на които обеща, че след ремонта на пътя, ще бъде изградена и подпорна стена. Срещата бе излъчена на живо в профила на Борисов във Фейсбук.

"Добре, ще огледаме сега и щом може да се работи и няма сняг, се заемаме. Но вие да сте ни свидетели, че нищо не е направено. Защото те (опозицията) са толкова нахални и нагли, че ще дойдат и ще кажат, че правим втора стена, която е имало, а то няма", не пропусна да изтъкне премиерът.

"Искам да кажа на моите опоненти, че не хвърляме парите от джипката. Моята опозиция не ги ли чувате как казват: "Ходи и от джипката раздава пари". Виждаш какво оставяме след себе си - училища, детски градини, пътища, подпорни стени. Министър Ананиев е сложил 760 милиона повече за тази година. Не ги хвърлям от джипката", обърна се Борисов към събралите се хора.

Възрастните хора слушаха премиера и един през друг отправяха изпросени хвалебствия или молби към него.

"Каквото сме обещали, сме го направили", подчерта министър-председателят.

Оттам Борисов се отправи към новопостроеното училище в село Биркова, за да види резултата. Там премиерът прочете информация за кредитния рейтинг на страната, потвърден от "Standard & Poor's". Премиерът спираше да чете след всяко изречение, добавяйки към анализа хвалби за направеното от неговото правителство. Той подчерта, че е "вадил страната от големи кризи", отговаряйки на думите на президента Румен Радев, че Бюджет 2021 ще бъде пагубен за българската икономика.

"Последни затворихме, за да може икономиката да расте. Сега затваряме за 3 седмици и ще отворим за празниците, за да могат хората да си отдъхна психически. Това е като на фронта. Неслучайно казваме, че е война", каза още Борисов.

Директорът на училището запозна премиера и с проект на персонала, който предвижда в сградата да се помещават музей, кино, театър и детска градина.

Местни жители се оплакаха и от проблеми, свързани с липсващи части от пътища. Премиерът охотно обещаваше, като се опитваше да се шегува, че "500-600 м на няколко места и си стават няколко километра". "Пиши, Ананиев", обръщаше се той към финансовия министър, който си водеше бележки. 

"Това, което сте направили от Юндола насам е много хубаво. Благодарим", казаха събралите се хора. "Всичко сте направили и искаме сега и към Малко Чолаково да ни направите пътя", заявиха жени пред училището

"Ето, ето го пътят, ето го училището", отговори Борисов.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във