Банкеръ Daily

Общество и политика

След Великден ГЕРБ и патриотите ще обсъдят облекчаване на противоепидемичните мерки

На Коалиционния съвет, който ще се проведе на 21 април между "Обединените патриоти" и ГЕРБ, ще бъдат обсъдени възможностите за облекчаване на режима на самоизолация. Това обяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Една от мерките, които обсъждахме този вторник, но оставихме решението за следващия вторник, е как да бъде облекчен режимът, за да могат хората да се движат по-свободно. Натрупва се енергия, хората стоят затворени, нормално е да се помисли как планините и парковете да бъдат по-достъпни за спорт, за туризъм. Хората не могат да стоят месеци наред затворени", посочи вицепремиерът пред Нова телевизия.

Патриотите предлагат график – възрастните да излизат от 7 до 11 часа, след това да излизат майките, а след 16:30 часа - хората, които работят.

Каракачанов заяви, че ще си плати глобата, която му беше наложена за това, че е седял без маска на пейка пред Народния театър.

"Аз се обадих на моя колега Младен Маринов и го помолих да се направи проверка. Не бях седнал в тревните площи, а на пейка на плочките пред Народния театър. Днес имах среща с представители на полицията, оказа се, че мястото е част от парка. Беше ми съставен акт за нарушение от 300 лева. Ще си платя глобата. Законът е затова, за да се спазва", отбеляза военният министър.

Той подчерта, че извънредните мерки не са взети "просто така", а от истинско притеснение, че може хората да пострадат.

Каракачанов каза още, че борбата с коронавируса по никакъв начин не трябва да бъде за сметка на сигурността. Това е и споделеното мнение на участниците в срещата на министрите на отбраната от страните-членки на НАТО.

Лидерът на ВМРО определи като популизъм предложенията на "Воля" за мораториум върху военните сделки и пренасочване на парите за здравеопазване.

"Това бих го нарекъл хибридна атака срещу националната ни сигурност. Предлагат да спрем да се модернизираме и да саботираме способностите на армията да защитава държавата ни, за да може да спечелим някой глас на изборите", коментира Каракачанов.

Освен това, по думите му това, което в момента може да бъде придобито, след няколко години ще е на съвсем различни цени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във