Банкеръ Weekly

Общество и политика

След игрището в Гулийка, министър Георгиева подхваща и Националния стадион

За изграждането на новия национален стадион Министерството на младежта и спорта ще търси модерните и надеждни форми за публично-частно партньорство, обяви във Варна министър Мариана Георгиева. Тя разкри, че спортното министерство води разговори с партньори, които се интересуват от изграждане на съоръжението.

Спортните съоръжения винаги са добра инвестиция, подчерта министър Георгиева, която напоследък стана известна с отпускане на средства за игрища в села като Гулийка и други.

Тя припомни изявлението на Борислав Михайлов за обявения проект на немски инвеститори за стадион в „Овча купел". Според Георгиева съоръжението там може да се изгради с параметри, с които да се претендира за домакинството на България на "Евро 2020".

„Кабинетът Орешарски и към днешна дата съзнава своята поета отговорност и своето желание да работим за изграждане на нов Национален стадион. Отговорността на държавата и инвестицитията не е единствена равна само на финансов ресурс, защото държавата ще участва с терена за съоръжението, което не е малък компонент", каза още спортният министър.

Във Варна министър Мариана Георгиева се срещна с представители на страни-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. Представителите на организацията обсъждат приноса на спорта за икономическия растеж и заетостта, както и насърчаването на сътрудничеството в областта на младежта в региона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във